Krämig kycklingsås med soltorkade tomater, sojabönor och färsk basilika:

Fy fasen vilken kokerska jag är! Det är ganska märkligt med tanke på att jag aldrig har lagat mat innan jag flyttade hemifrån.. eller egentligen innan jag flyttade till Malmö. När jag flyttade ut första gången åt jag antingen på jobbet eller hos mor och far. Ja.. men ibland får jag till det. Som nu, efter nästan tre månader utan att ha vistats i ett kök med intentioner att faktiskt laga mat. Det ser kanske inte mycket ut för världen, men det är så gott så jag inte kan vänta tills det svalnar innan jag trycker i mig min alldeles egna trollkonst. Var får jag allt ifrån?
Och nu ska jag avnjuta denna spektakulära måltid tillsammans med Jimi Hendrix och hans ljuva toner. Ååååh.

Med vänliga hälsningar
/ Mästerkocken och ödmjukheten her self med en något bränd tunga och gom.

.

Stockholm-schmockholm:

Detta bockade vi av:

  • Monopolgator: check
  • "Förort": check
  • Moderna museet: check
  • Designgalleriet: check
  • Kändisar: check
    • Mikael Persbrant
    • Peter Wahlbäck (som jag dessutom RÖRDE vid, ja du läste rätt)
    • Leif Pagrotsky
    • Jakob - komikern från The Voice
    • Knubbig skåning som brukar spela med i farser o.dyl. som jag för allt i världen inte kan komma på namnet på.
  • Gondolen, Mosebacke, Skrapan.. och himlen därtill, Kellys och vad-det-nu-hette med P.: check
  • Super-muffins-fika med Yasses tågvän: check
  • mm. (gammal klasskompis, massor med södermalm, norrtälje, loppisar och ytterst lite shopping)

Detta missade vi, till mitt förtret:
  • Cookie-nose-tower
  • Fotografiska museet
  • Färja
Sicken "semester"!


From Åland with love:

Efter nästan en hel sommar ifrån varandra träffades alla de finaste tandläkarflickorna jag känner, och om ni frågar mig så var återseendet kärt. Vissa av oss sågs redan på tåget och andra droppade till vartefter. Detta innebar att vissa historier berättades om och om och om. Tex fick jag berätta om min arbetssituation 3-4 gånger. Om jag inte redan var trött på en viss fröken i fråga innan, så var jag definitivt det nu! Vår mumin-mamma Linn hade planerat allt väldans bra och hela vistelsen var tip-top och innehöll allt från kajak-paddling och filmkväll till 25-års fest med bastubad på "finskt vis" (lika med så hett att de flesta av oss mesiga svenskar fick sitta i förstugan till bastun och svettas för att vi inte klarade av värmen inne i bastun). Och vilket ställe vi fick bo på sen! Helt fantastiskt!
Tack så mycket Linn-finnskin!


Dagen som inte är min:

Idag är sannerligen inte min dag och egentligen började det redan igår. Jag kunde för allt i världen inte somna (hela det här "vända tillbaka dygnet-projektet" går inte särskillt bra för mig). Jag låg och vred mig, läste, lyssnade, tänkte, grubblade och analyserade tills klockan blev tre. Men likförbannat skulle jag gå upp i tid idag, för jag måste ju vända tillbaka mitt dygn innan stockholm och åland (uuh). Detta har satt tema för hela min dag. Jag har varit sur och trött hela dagen. Jag har inte velat packa eller städa eller någonting annat för den delen. Så när jag blev hungrig (och därtill ännu argare och tröttare) bestämde jag mig för att äntligen köpa sushi på det bästa sushistället. Självklart hade då semesterstängt bara för det. Men nu kommer snart Yasse hit och då blir det bättre!


Bilden är tagen när jag och allrakäraste-Yasse firade gemensam semester med "ciderkaraktär" ur kristallglas och senare en flaska limoncello på trädäcket. Sicken kväll!

Världens bästa rockstar:


Som jag har saknat dig!

Hej macro!

Idag har jag lånat papsens macro-objektiv. Det var vansinnigt kul.. tills jag såg resultatet. Vanisnnigt kul, men inte alls så lätt som man tror. Det var svårt att få rätt skärpa och rätt skärpedjup. Så jag lånade även papsens stativ och självutlösare, vilket var nästan ännu roligare och gav något bättre resultat.
Jag lägger upp några av bilderna, även om jag egentligen inte är säskillt nöjd, mest för att det var så kul att ta dem, och för att det verkligen är dags att uppdatera (jag kan bara tänka mig hur trötta folk är på att se mina stackars föräldrar nu).




RSS 2.0